Helyes táplálkozás  
     
 

Az emberi test kétféle emésztésre képes. Lúgos és savas természetűre.
Ezek képtelenek egy időben működni. Amikor egy étkezésen belül különböző emésztést igénylő táplálékokat keversz össze, egyik sem emésztődik meg megfelelően és mérgek keletkeznek, amelyek nem tudnak kitisztulni.


A helyes táplálék összeállítás könnyebbé teszi az emésztést és ellátja a szervezetet a szükséges tápanyagokkal, míg a nem megfelelően összeállított, mérgekkel lát el.

 

Négy szabályt kell betartani a helyes táplálkozáshoz:

  1. Ne keverd a zsíros és a magas keményítőtartalmú ételeket egy étkezésen belül.
  2. Ne keverd a savas és szénhidrátos ételeket egy étkezésen belül
  3. Ne keverd a proteineket a szénhidrátokkal egy étkezésen belül
  4. Ne egyél nyers gyümölcsöt és nyers zöldséget egy étkezésen belül

 

Jó szokás, ha a cimkéket elolvassuk, hogy csak egészséges ételeket válasszunk!

A kávé, tea (fekete) és a szeszes italok meggátolják a vas felszívódását.
A rágózás megzavarja a szervezet elektromos rendszerét.

A legjobb gyógymód egy embernek a helyes táplálkozás.
A jó étel megfelelően emésztődik, energiával és gyógyító tápanyagokkal látja el a szervezetet és csökkenti a stresszt.
Betegség esetén a jó táplálék összeállítás segít felgyorsítani a gyógyulást.

***

 

 
  Az igazi só  
  (forrás: internet - Anita)  
     
 

Aki még többet szeretne tudni a vízről és egészségmegőrző, gyógyító hatásáról olvassa el dr. F. Batmanghelidj A TESTED VÍZÉRT KIÁLT c. nagyon olvasmányos, jól érthető könyvét.
 
Sajnos sokan (még orvosok is ) tévesen határozzák meg az ember napi víz szükségletét 2 liter folyadéknak nevezve, ami alatt mindenfélét értenek, még a levest is. A testünknek nem akármire, hanem vízre van szüksége. 2 LITER VÍZRE NAPONTA:
 
A vízhiány miatt azért leszünk fáradtak, mert az agyunk  egy 1%-os elektrolit oldatban úszik, az információ az ebben lévő ionok mozgásával áramlik elektromágneses folyamatok során (olyan, mint pl. az elem)
Ha megváltozik az agyvíz koncentrációja, nem lesz megfelelő az információáramlás, sőt a nyomásváltozás fejfájást is okoz. Mivel a testünk egy csodálatos szerkezet és ezt megpróbálja megakadályozni ezért egy ideig máshonnan von el vizet, pl. az ízületekből (ízületi fájdalmak), emésztőrendszerből (gyomor és bélproblémák, egy idő után akár az életet veszélyeztető formában), a vérből ( magas vérnyomás,  a sűrű vért a szív nehezebben hajtja), stb. Persze ez évek alatt megy végbe a krónikus vízhiány miatt, de minek ezt megvárni. Ennél olcsóbb és kellemesebb megelőzési módot nehéz találni.
 
A víz  azonban önmagában kevés, szükség van még sóra is. De nem akármilyen sóra, mert a közönséges és ráadásul tisztított, jódozott só, tudjuk, hogy káros. Az elektrolit oldat a só nélkül (jófajta só) nem működik.
Kérlek benneteket, olvassátok el a mellékletben lévő dolgozatomat a sóról.  
 
Mindezek ellenére azért megjegyzem, hiába teszünk meg mindent a testünkért, ha nem vagyunk békében magunkkal, ha nem találjuk meg a lelki és szellemi egyensúlyt az életünkben.
 
Nagyon örültem, hogy ezeket az iformációkat másokkal is megoszthattam, biztos vagyok benne, hogy az elhintett magok termékeny talajra hullottak.
Mindenkinek egészséges és kiegyensúlyozott őszi-téli napokat kívánok!

Dolgozat a sóról: Az élet sója

***