SPIRITUÁLIS MEDITÁCIÓ

I.

 
     
 

A SZÍNEK HASZNÁLATÁVAL (Forrás: dr. Michael Newton: Lelkünk útjai II. c. könyvből részlet)

„Számos kliensem (az íróé) erősíti spiritualitását színekkel kombinált meditációval. Súlyos, testi betegségben szenvedőktől azt hallom, hogy a legjobb eredményt napi egyszeri félórás vagy napi kétszeri 15-20 perces meditációval lehet elérni. Kérem ne értsen félre!
Az ismertetendő meditációs módszert nem testi betegségek gyógyítására ajánlom! Az elme ereje és koncentrálóképessége emberenként változó, ahogy a betegségük természete is.
Mindazonáltal úgy vélem, hogy a felsőbb énünkkel való kapcsolatteremtés rendkívüli mértékben erősítheti az immunrendszerünket.

 

Gyakorlat:

  1. Kezdje azzal, hogy lecsöndesíti az elméjét! Bocsásson meg azoknak, akik valós vagy vélt módon megbántották! Szánjon rá 5 percet az öntisztításra: minden negatív gondolati energiáját – ideértve a betegségétől érzett félelmét is – vizualizálja fekete színként! Képzeljen el egy porszívót, amivel a feje búbjától a lábujjai hegyéig szépen kitakarítja önmagából a testi és lelki fájdalomból származó sötétséget!
  2. Ezt követően képzeljen a feje köré egy világoskék színű fénygömböt, ami a lelki vezetőjét fogja reprezentálni, akit szeretetteljes szavakkal segítségül hív! Utána töltsön 5 percet azzal, hogy a lélegzetét figyeli és számolja!(Talán mégjobb, ha visszafelé számolja a lélegzetvételeit 60-tól 1-ig, ami kb. 5 perc időtartam.) Gondosan figyelje a lélegzetét, s közben gondolja azt, hogy a levegővel nyugalmat szív be és feszültséget fúj ki! Szép, nyugodt tempóban lélegezzen, hogy a lélegzetvétel üteme összhangba kerüljön a test ritmusával!
  3. Ezt követően gondoljon felsőbb tudatosságára úgy, mint egy fokozatosan táguló, fehér-arany szívnű léggömbre, amely segít megvédeni testét! Mondja gondolatban: „Azt akarom, hogy a halhatatlan részem megvédje a halandó részemet.” Ezt követően indítsa el a legmélyebb koncentrációját! Húzza ki a léggömbből a fehér fény tisztaságát és ezt a fehér fényt, energianyalábként küldje teste szerveibe! Mivel a fehérvérsejtjei képviselik az immunrendszer erejét, vizualizálja őket buborékokként és gondolatban vigye őket végig a testében! Képzelje el, hogy a fehér buborékok megtámadják a fekete ráksejteket (vagy a fekete beteg sejteket) és – a fény sötétség feletti hatalmával – feloldják  őket!
  4. Ha kemoterápiát kap, támogassa meg a kezelést azzal, hogy küldjön levendulaszínű fényt – mintha az egy hősugárzóból áradna ki – szervezete minden részébe! Ez a bölcsesség és a spirituális erő isteni színe.
  5. Most küldjön zöld színt a rák hatására megsérült sejtek meggyógyítására  (vagy más betegségnél a beteg sejtek meggyógyítására)! A legnehezebb időszakokban egymást váltogatva alkalmazhatja ezt a színt a spirituális vezetője kék színével. Válassza ki a saját színárnyalatát és úgy gondoljon ezen színárnyalatú zöldre, mint áramló folyadékra, amely kijavítja teste sérüléseit!
  6. Az utolsó lépés az, hogy újra létrehozza feje körül a kék fénygömböt, hogy az a legyengült test fölött uralkodó mentális erőt és bátorságot fenntartsa. Terjessze ki azt „páncélruhaként” az egész teste köré! Érezze a szeretetet ezen fényének gyógyító erejét, belül is, kívül is! Úgy gondoljon magára, mint aki éppen lebeg és azzal fejezze be a folyamatot, hogy valamilyen mantrát ismételget pl. azt, hogy „gyógyulj, gyógyulj, gyógyulj !"

 

   A napi rendszerességgel végzett meditáció kemény munka, de busásan megtérül. A meditációnak nincs egyetlen helyes módja. Mindenkinek magának kell megtalálnia azt a módszert, illetve programot, ami a saját igényeinek megfelelő keretbe foglalja az intellektuális és érzelmi rendszereit. A mély meditáció az isteni tudatosságba emel minket és egy időre megszabadítja a lelket a személyiségétől. Ezzel a felszabadulással képesek vagyunk átlépni – „tanszcendálni” – egy másmilyen, dimenziótlan valóságba, ahol a koncentráló elmében minden egyetlen egészben egyesül.
   A petefészekrákban szenvedő hölgy képes volt segíteni az orvosainak, mert teljes mentális koncentrálással a teste meggyógyítására irányította a figyelmét. Amikor az elme tiszta, összpontosított állapotban van, rájöhetünk, hogy valójában kik vagyunk. Megtaláljuk azt az esszenciát – lényegünket – amit az élet országútján esetleg elhagytunk valahol. A naponta végzett meditáció ahhoz is kiváló eszköz, hogy kapcsolatba tudjunk lépni a szerető lelkek jelenlétével.”

 

 
 

SPIRITUÁLIS MEDITÁCIÓ

II.

 
     

 

 

(Kyriacos C. Markides: A ciprusi mágus c. könyvből részlet)

„Cseperegni kezdett az eső, amikor a Nicosia központjában lévő Szabadság téren beszálltunk a buszba. Napi teendőim kifárasztottak, s mivel nem akartam kimerülten megérkezni, lehunytam a szemem és a Daszkalosz által tanított koncentációs-relaxációs technikát gyakoroltam. Jakovosz csendesen ült mellettem, miközben megpróbáltam kizárni elmémből a külvilágot.
   A lehető legteljesebb kényelemben elhelyezkedtem és felidéztem Daszkalosz instrukcióit. Egész testemre koncentráltam, miközben mélyeket lélegeztem. Kezdtem minden apró izmot a talpamtól a fejem búbjáig érezni és ellazítani. Megpróbáltam kizárni elmémből minden betolakodó gondolatot. Körülbelül hárompercnyi mély légzés után figyelmemet a lábujjaimra összpontosítottam, majd lassan elindultam felfelé, míg el nem értem a köldökömig, a Napfonatig. Ott elképzeltem egy nagy, kékesfehér fénygömböt, amint betakarja a hasi területet, kívül-belül egyaránt. Gondolataimat igyekeztem három percig itt tartani. Néhány könnyed, mély légvétel után miközben megtartottam a kékesfehér gömb képét, haladtam felfelé a mellkasomba, a szívem tájékára. Elképzeltem egy másik gömböt, kisebbet, fehéres-rózsaszínűt, melynek középpontja a szívemhez közel volt. A két gömb a határvonaknál átfolyt egymásba, de mindegyik megtartotta a saját színét.
   További három percet töltöttem ebben az állapotban: láttam a hasam környékét beborító kékesfehér és a felsőtestemet nyakig beburkoló fehéres-rószaszín fényt. Majd tudatomat agyam középpontjába vittem és a másik kettőnél kisebb aranygömböt láttam, amely körülveszi a fejem, úgy tizenöt centiméter távolságra tőle, minden irányban. Ezt követően egész testem köré egy ovális alakú fehér aurát képzeltem, amely olyan volt, mint egy világító tojás. Miután újra érzékeltem minden porcikámat, a következő önszuggesztiót alkalmaztam: „Töltse el a béke egész anyagi testem, és a harmónia pszichés testemet. Uralkodjon gondolataimban tökéletes nyugalom.” Három percet töltöttem még mély légzéssel, mielőtt kijöttem volna a meditatív állapotból.
   Daszkalosz azt állítja, hogy a rendszeres meditáció nagyon jótékonyan hat a személyiségre, különösen a reggel elvégzett meditáció. A kékesfehér szín jó egészségbe tartja anyagi testünket, míg a fehéres-rózsaszín és az arany megtisztítja és egyben, egyensúlyban tartja pszichés és noetikus testünket. Saját tapasztalataim (író) szerint ez a gyakorlat és a többi hasonló, amelyeket  Daszkalosztól tanultam, lazító hatású is. „

***